Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλη ευλογία για την Καρδίτσα ο Άγιος Σπυρίδωνας



ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Δεκάδες πιστών συνέρρευσαν και χτές από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης έτσι ώστε να προσκυνήσουν την Τίμια Δεξία Χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, η οποία μεταφέρθηκε την περασμένη Τετάρτη προς ευλογία των πιστών από τη νήσο Κέρκυρα όπου φυλάσσεται από χιλιάδες χρόνια πριν.

Στις 8:30 το βράδυ ξεκίνησε η κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεος ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ.Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος.
Στην Αγρυπνία έλαβαν μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κασσωπίτρας π.Πολύκαρπος Ζερβός, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π.Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Προιστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος Πρωτοπρεσβύτερος ο Γεώργιος Βλάχος καθώς και άλλοι κληρικοί της μητροπόλεως.
Στο κύρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που δέχεται τις ημέρες αυτές ο ευσεβής λαός της Καρδίτσης εξαιτίας της παρουσίας του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Συρίδωνος ο οποίος βοηθά και συντρέχει τους πιστούς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου